شبکه بهداشت و درمان کاشمر

معرفي بخش MRI

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معرفي بخش MRI

مركز تصوير برداري بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) در سال 1398افتتاح شد. این بخش با استفاده از دستگاه MRI  با قدرت 1.5 T قابليت انجام روش هاي جديد تصويربرداري را دارا مي باشد.

اين بخش شامل اتاق مگنت، اتاق كنترل، اتاق آماده سازي و ريكاوري بيمار اتاق تكنيك و رختكن واتاق گزارش MRI مي باشد.

MRI.jpg - 69.09 kB

اتاق مگنت :

    اين اتاق اصلي ترين اتاق بخش MRI است كه در آن مگنت  دستگاه MRI و تخت قرار دارد. بايد توجه داشت كه ورودهرگونه جسم فلزي كه خاصيت مغناطيسي  دارد به درون اين اتاق ممنوع است وتمامي تجهيزات اين اتاق MR Compatible  مي باشد.

MRI چیست؟

    MRI یا روش تصویربرداری با تشدید مغناطیس (Magnetic Resonance Imaging MRI)
 یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است. با استفاده از این روش میتوان تصویر بافت های درونی بدن را دید و از آن طریق مشکلات و بیماری های اعضاء بدن را تشخیص داد.

همانطور که می دانیم در روش های تصویربرداری با اشعه ایکس مانند رادیوگرافی ساده و یا سی تی اسکن، بدن تحت تابش مقدار معینی از اشعه یونیزان قرار می گیرد که اگر از حد مشخصی بیشتر باشد، می تواند موجب اشکالاتی در کارکرد سلول ها شود، ولی در MRI از اشعه ایکس استفاده نمی شود. 

MRI چگونه انجام می شود؟

امواج مورد استفاده در MRI از جنس امواج رادیویی و مغناطیسی هستند که ضرری برای بدن ندارند. این روش تصویربرداری دردناک نیست.

در MRI ابتدا بیمار در یک میدان مغناطیسی قوی قرار گرفته و سپس امواج رادیویی به سوی او تابیده می شوند.

بافت های بدن در جواب به این موقعیت، امواج رادیویی دیگری را از خود ساطع می کنند. 

با دریافت این امواج رادیویی که از بدن بیمار ساطع می شود و تحلیل این امواج توسط یک کامپیوتر پرقدرت، تصاویری بر روی مانیتور دستگاه ایجاد می شود که سطح مقاطعی از اندام مورد نظر را نشان می دهد.

MRI یک روش تصویربرداری دقیق و پرقدرت برای تشخیص مشکلات و بیماری های بافت های بدن است. 

یکی از نقاط تمایز این روش با سی تی اسکن در این است که در MRI تصاویر بافت های نرم مانند غضروف، تاندون، لیگامان، عصب و رگ ها بسیار واضح و دقیق دیده می شوند و این روش تصویربرداری برای تشخیص بیماری های این بافت ها مفید است .از MRI بیشتر در بررسی مشکلات بافت های نرم بدن استفاده می شود، در حالی که سی تی اسکن بیشتر برای بررسی استخوان ها و آسیب های آن مفید است.

 

در انجام MRI، بیمار باید به چه نکاتی توجه کند؟

دستگاه MRI معمولا به شکل یک اتاقک کوچک است که تونلی در درون آن وجود دارد. تختی در جلوی این تونل قرار دارد که می تواند به درون آن حرکت کند.

برای انجام MRI، بیمار روی تخت دراز می کشد و سپس به داخل تونل می رود.

در مدت انجام تصویربرداری، تخت بیمار در داخل تونل حرکت می کند. مدت تصویربرداری با MRI طولانی تر از سی تی اسکن است و بیمار در مدت کار کردن دستگاه باید بی حرکت باشد، زیرا حرکت بیمار موجب می شود تا تصویر به دست آمده محو و غیر دقیق باشد.

در حین انجام MRI ممکن است صداهایی از دستگاه شنیده شود که طبیعی است.

ممکن است قبل از انجام MRI، دارویی به بیمار تزربق شود. اگر بیمار به بعضی داروها حساسیت دارد، حتما قبل از تزریق دارو باید آن را به اطلاع پرسنل پزشکی حاضر در اطاق MRI برساند. اگر بعد از تزریق، بیمار احساس بدحالی کرد، باید آن را فورا به پرسنل پزشکی اطلاع دهد.

قبل از ورود به اتاق MRI، بیمار باید تمام وسایل فلزی را از خود دور کند، وگرنه ممکن است جذب مغناطیس دستگاه شوند. اگر در داخل بدن شما وسایل فلزی کارگذاشته شده است، باید قبل از انجام MRI به پزشک خود اطلاع دهید.

مراجعين محترم مركز تصويربرداري بيمارستان حضرت ابوالفضل (ع)

خواهشمند است با مطالعه موارد مهم ذكر شده در متن زير به ما در ارايه خدمات بهتر ياري رسانيد .

  1. پذيرش MRI همه روزه از ساعت 30/07 صبح الي ساعت 13 و 4 تا 8 شب انجام مي پذيرد .
  2. 2.جهت هماهنگي براي مراجعه به بخش MRI و اخذ نوبت با شماره  05155231022تماس حاصل فرماييد.
  3. جهت انجام MRI با تزريق نيازي به ناشتايي به مدت طولاني نمي باشد فقط كافيست يك ساعت قبل از مراجعه چيزي ميل نكنيد .
  4. در صورتيكه MRI از شكم و لگن داريد و مربوط به بيماريهاي آندومتريوز كاف واژن و يا كانسر سرويكس ميباشد و شما مجرد نمي باشيد بايد در زمان غير از سيكل ماهيانه جهت انجام ام ار اي مراجعه نماييد ( ميتوانيد با پزشك خود چك كنيد) به اين علت كه براي بررسي اين نوع از بيماريها نياز به تزريق ژل واژينال ميباشد و در ايام سيكل نميتوان تزريق واژينال را انجام داد,.براي افراد مجرد نيز كلا تزريق واژينال انجام نميگيرد.همچنين جهت انجام ام ار اي با تزريق ژل واژينال براي افرادي كه نمونه برداري انجام داده اند ميبايست پس از برداشتن تامپوند جهت MRIمراجعه نمايند.  ( 24 ساعت بعد )
  5. 5. از انجا كه پذيرش MRIدر اين مركز براي رفاه حال مراجعين به صورت صبح و عصر انجام ميگيرد حداقل سه ساعت وقت براي انجام كار خود پس از پذيرش درنظر بگيريد. زمان تصويربرداري MRI شكم و لگن حدود 40 دقيقه و MRI سينه 30 دقيقه مي باشد. خواهشمند است با ما در ارايه تصاوير با كيفيت همكاري لازم را داشته باشيد.
  6. جهت انجام مشاوره خواهشمند است تمامي مدارك ذكر شده ( ام ار اي و سي تي اسكن و ماموگرافي به صورتCD) تحويل بخش جوابدهي مركز تصويربرداري بيمارستان حضرت ابوالفضل (ع) گردد . ممكن است ارايه مشاوره نيازمند به انجام سونوگرافي توسط خود پزشك مشاوره دهنده و يا انجام MRI در مركز تصويربرداري بيمارستان حضرت ابوالفضل (ع) باشد. در هنگام پذيرش براي مشاوره شماره تلفني را به همكاران بخش اعلام نماييد كه بيمار و يا بستگان درجه يك وي پاسخگو باشند

مشخصات دستگاه MRI :T          Siemenc   1.5    

تماس فقط از طریق تلگرام با شماره  09037365514 امکان پذیر می باشد.

خدمات انجام شده در بخش تصویربرداری، قابلیت چاپ تصاویر بر روی CD  را دارد.